Zauvijek Tose Proeski....

Da ga ne zaboravimo i da ostane u nasim srcima... ZAUVIJEK TOSE PROESKI...25.01.1981 - 16.10.2007...R.I.P

30.04.2008.

˝Porinovcima˝ žao Toše, ali neče mu vratiti nominacije

Tri dana nakon Tošine pogibije rekli ste nam da ga ni ne predlažemo za nominacije, prozvao je Miroslav Rus upravni odbor nagrade Porin.
Upravni odbor Porina smatrao je da Edo Maajka pripada hrvatskoj glazbi. Tu je počeo stvarati karijeru, tu se oženio i skučio. Zato je dobio nagradu, odgovorio je Hus Hasanfendić na pitanje kako je moguće da su Maajku prije tri godine nagradili u domaćim kategorijama, a nema hrvatsko državljanstvo.
Porinovci Tošu Proeskog, koji je album “Igra bez granica” snimio u Hrvatskoj s našim autorima, smatraju strancem pa su ga smjestili u one kategorije u koje može ući kao strani državljanin.
- Dragi moj prijatelju Hus, ti pričaš o pravilima Porina, a sami ih kršite. Samo tri dana nakon što je Toše poginuo, vi ste nam rekli da ga ne predlažemo niti za jednu nominaciju. Dajte, postavite jednaka pravila za sve, a ne da tri puta mijenjate kategorije u kojima je Toše nominiran. Ako su Edo i Dino Merlin dobivali Porine, dajte priliku i Toši - rekao je Miroslav Rus na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
On je autor Tošine pjesme “Igra bez granica” i suvlasnik Hit recordsa, koji je izdao album makedonskoga pjevača. Hus mu je odgovorio da nije kriv za prošlost Porina jer je neke stvari zatekao i nije imao vremena mijenjati ih.
- Znamo da postoje različita tumačenja pravila. Želimo riješiti probleme s onima koji se osjećaju zakinutima. Uskoro ćemo izaći s novim prijedlozima. Za prošlost sada ne možemo odgovarati iako znamo da smo griješili - zaključili su porinovci. 

 Tošu je Upravni odbor stavljao pa izbacivao iz nominacija!

25.04.2008.

EVROSONG BEZ TOŠETOVIH PESAMA

Na takmičenju za pesmu Evrovizije, u okviru programa neće biti dela koji je trebalo da bude posvećen tragično preminulom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, saopšteno je na konferenciji za novinare Radio-televizije Srbije.
Od pompeznih najava kako će ovogodišnji Evrosong biti posvećen nastradalom pevaču i kako će svi koji su s njim sarađivali pevati njegove pesme - neće, nažalost, biti ništa.
Uprkos brojnim peticijama, Tošetovi fanovi, koji su se zalagali da prestižni događaj bude u znaku sećanja na njihovog idola, ostaće uskraćeni za omaž preminulom pop pevaču.

24.04.2008.

TOŠE PROESKI UBIEN ?!

TEORIJA ZA ZAGOVOR
Nekoi mediumi tvrdat deka popularniot pejač e ubien taka što nekoj gi onesposobil kočnicite na “Taureg“ koj go vozel negoviot prijatel Ѓorѓi Ѓeorgievski, a deka diverzijata možebi se slučila na benziskata pumpa, oddalečena nekolku minuti od mestoto na nesreќata, na koja Ljilja i vozačot piele kafe.
Toše Proeski e ubien! Ovaa morbidna vest denovive, po negoviot šestomesečen pomen, se počesto dobiva na aktuelnosta, a vrevata se krena otkako tiražniot rvatski magazin “Arena“ vo eden od svoite broevi na naslovnata stranica objavi deka popularniot pejač e ubien! Povikuvajќi se na izvorite od srpskiot pečat, spored „Arena“ toa bilo izvedeno od strana na nekoj zasega anonimen storitel koj gi onesposobil kočnicite na negoviot džip “Taureg“. I dodeka sekoj normalen na seto ova bi kažal - užas, mračniot krug se ušte ne e zatvoren! Ovaa diverzija, spored “Arena“, možno e da se slučila pod nerazjasneti okolnosti, vo onoj moment koga XTošeX zaedno so svojot vozač Ѓorѓi i grižnata menadžerka Ljiljana Petroviќ pravele kafe-pauza na benzinskata pumpa. Samo na dvaesetina minuti po pauzata se slučila tragedijata koja go frli vo očaj celiot Balkan! Zasega na nikogo konkretno ne se somneva, no so ogled na toa deka Toše vo tekot na svojata kariera vo nekolku navrati imaše zakani, vakvite pretpostavki se počesto se vrtat kako edna od možnite opcii. rvatite vo “Arena“ naveduvaat deka vo obvinuvanjata protiv rvatskite vlasti zaradi bavnata i neverojatno čudnata istraga, najmnogu odi skopskiot “Večer“. Džipot nekolkupati posle nesreќata beše premestuvan od edno na drugo mesto, so što isčeznale golem broj meanički tragi. Somnežite se potkrepeni so pretpostavki deka bea podmetnati oštetuvanjata na kočnicite na džipot. Kon takvata teorija na zavera odi vo prilog i toa što na samoto mesto na zaginuvanjeto na slavniot pejač na avtopatot kaj Nova Gradiška, ostanaa mnogu nerazjasneti detali. Prikaznata sama po sebe povtorno se navraќa kon neispravnosta na famoznite kočnici, no i kon fatalnata pauza na benzinskata pumpa. Koj i zošto vo tie očajni minuti se obide, i dali se obide vo džipot na Toše da mu podmetne nešto što bez greška ќe go odnese vo sigurna smrt? Prašanje koe i denes e bez odgovor. rvatskiot soobraќaen ekspert Darko Konjeviќ za “Arena“ veli deka lično go ima fotografirano kamionot vo koj udril džipot na Toše i deka vo kriminalističko-soobraќajna smisla ništo ne e sokrieno. Pa, sepak ne e jasno zošto na vozačot na spomenatiot kamion so italijanski registarski tablički, a koj beše upravuvan od Srbinot Slaviša Kuzmanoviќ i do denes ne može da mu se vleze vo traga? Zošto nikoj po toj Slaviša nema raspišano meѓunarodna poternica? Što se bi možel eventualno da kaže Kuzmanoviќ, koj beše direkten součesnik vo ovaa morbidno-zagonetna nesreќa? Navistina mnogu prašanja koi i ponatamu ostanuvaat bez odgovori, a teorijata za zagovor zema se pogolem zamav i vo negovoto Kruševo. Jasno e deka nikoj od nas nikogaš nema da go prežali, deka toj ostanuva da živee so svoite pesni, no sosema e možno deka Angelot ne zagina kako što site nie mislime. No, toa se samo špekulacii koi i ponatamu debelo ja podgrevaat ljubopitnosta kaj armijata obožavateli na balkanskiot Elvis Prisli!!!

22.04.2008.

SEĆANJE NA TOŠETA

Radio-televizija Srbije, osim što će ovogodišnji Evrosong posvetiti tragično preminulom pevaču Tošetu Proeskom, pozvaće sve poznate muzičare koji su s njim sarađivali da otpevaju njegove pesme. Tako će osim Željka Joksimovića, koji će ujedno i voditi Evroviziju, pevati i Anja Rupel iz Slovenije, Usnija Redžepova, kao i Antonija Šola, koja je s Tošetom otpevala duet "Volim osmeh tvoj".
Podsećanja radi, Proeski je ujedno i prvi pobednik Beovizije, koja je tad bila samo muzički festival, da bi se kasnije na njoj birala pesma koja će predstavljati Srbiju na Evrosongu. Te 2003. godine Toše je pobedio sa pesmom "Čija si". Kako je iza njega ostao jedan neobjavljen album na engleskom jeziku, namenjen stranom tržištu, na Evroviziji će premijerno biti pušten i prvi singl sa tog materijala.

22.04.2008.

Menadžeri pokojnog Toše već godinama peru novac?

Makedonski portal mkdnews.com, objavio je detalje priče kako su Ljiljana Petrović i Lasto Nikolovski, vlasnik produkcije AWARD koja je bila Tošina matična produkcijska kuća, godinama prali novac što potkrepljuje sumnje o ''mutnim poslovima'' Tošinih najbližih suradnika.
Podsjetimo, u medijima, kako makedonskim tako i hrvatskim, pisalo je da je Ljiljana Petrović, odnosno tvrtka Final Cut T. produkcija, dužna državi 180.000 eura poreza. Zbog neplaćanja navedene svote, Ljiljana je tijekom zadnje tri godine kroz tvrtku "oprala" 800.000 eura. U navedenoj tvrtki je od 17. siječnja 2003. godine do 30. listopada 2006. bio zaposlen i Toše Proeski. Mediji su također pisali kako Toše zadnjih godinu dana nije imao ni zdravstveno ni mirovinsko osiguranje jer je tvrtka u stečaju.
Makedonski su mediji dugo postavljali pitanje gdje je zapravo novac zarađen koncertima i dobiven od brojnih sponzora.
Prema saznanjima makedonskog internetskog portala koji se poziva na povjerljiv izvor, otkriveno je kako Tošini menadžeri već godinama ''peru novac''.
Povjerljiv izvještaj
Naime, Tužiteljstvo Republike Makedonije dobilo je od strane makedonske Direkcije za sprečavanje ''pranja novca'' povjerljiv izvještaj 11. prosinca 2006. godine. u kojem je opisan način na koji su vlasnik produkcije ''AWARD'', Lasto Nikolovski-Laki, njegova supruga Maja te menadžerica Ljiljana Petrović – ''prali'' prljavi novac iz Kuvajta.
Prema pisanju portala, ''isprani'' kapital iz Kuvajta ima porijeklo iz takozvanih ''zelenih fundamentalističkih fondova''. Od 11. prosinca 2006., dana kada je Direkcija za sprečavanje ''pranja'' novca dostavila izvještaj rukovoditelju Sektora Jovanu Ilievskom, pa do danas istraga je još u tijeku.
Dok traje istraga, Laste i Maja Nikolovski, zajedno s Ljiljanom Petrović i dalje ''peru'' novac preko raznih računa po makedonskim komercijalnim bankama.
Prema navođenju portala mkdnews.com, u Makedoniji uopće nije problem ''oprati'' prljav novac ako pod kontrolu stavite kompletan izvršni aparat u zemlji u kojoj to radite. Republika Makedonija je jedna od zemalja u kojoj možete to bez problema odraditi. Dovoljno je da u policiji, u Poreznoj upravi, Tužiteljstvu, na estradi i u medijima imate ključne osobe na ključnim mjestima. Dovoljno je da jedan dio novca koji pristiže na vaš devizni i dinarski račun, odvojite za korumpirane dužnosnike, tužitelje, porezne inspektore, inspektore policije, kao i za novinare i urednike koji su spremni za taj novac svakodnevno kreirati iskrivljenu realnost koja podrazumijeva odobravanje vašeg prljavog biznisa, glorifikaciju svih vaših postupaka, sklanjanje svakog tko vam se pritom nađe na putu. Takav je slučaj i s biznismenom-producentom Lastom Nikolovskim i menadžericom Ljiljanom Petrović.

 

22.04.2008.

Eurosong slavi Tošu Proeskog, Porin ga ignorira jer "nije Hrvat"

DOK EUROSONG u show programu priprema program kojim će se gledatelji i natjecatelji prisjetiti Toše Proeskog, brojni hrvatski glazbenici negoduju, jer jedan od najizvođenijih izvođača u 2007. godini nema nijednu nominaciju za diskografsku nagradu Porin. Unatoč nevjerojatnom diskografskom uspjehu i brojnim hitovima, Tošin album "Igra bez granica" ima tek tri, po mnogima "nebitne" nominacije - za najbolji aranžman, najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe te pjesmu godine.
Toše je na Porinu zaslužio više - slaže se većina hrvatskih izvođača razočarana jer njegov album "Igra bez granica" nije dobio zasluženi tretman među nominacijama za ovogodišnju dodjelu Porina. Stvar je zapravo birokratska - Toše Proeski nije imao hrvatsko državljanstvo, pa je ostao bez nominacija u "glavnim kategorijama", poput one za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Kao većina stvari vezanih za Porin, i ova priča ima rupu - iako nema hrvatsko državljanstvo, Edu Maajku već nekoliko godina nagrađuju i nominiraju za Porine u "hrvatskim kategorijama".
Zrinko Tutić priznao je kako su u vrijeme dok je Edo Maajka oduševljavao glazbene kritičare "priznavali samo domovnicu", međutim ugledu Porina takva opravdanja očito ne pomažu - na ovogodišnju dodjelu okomili su se, među ostalima, Hari Rončević i Nina Badrić.
Eurosong se preminulog makedonskog pjevača odlučio prisjetiti u velikom stilu - na pozornici u Beogradu pojavit će se nekolicina izvođača s kojima je Proeski snimio duet, među kojima je i Antonija Šola koja će otpjevati pjesmu "Volim osmijeh tvoj". Nastupit će i Esma Redžepova, Željko Joksimović te Anja Rupel, a inicijativa za prisjećanje na lik i djelo balkanske zvijezde potekla je od njegovog fan kluba. Tošine obožavatelje ovih je dana razveselila još jedna vijest - na Eurosongu će premijerno moći čuti pjesmu "Hardest Rough", prvi singl s njegovog albuma za inozemno tržište, kojeg je dovršio neposredno prije tragedije.

20.04.2008.

Toše posthumno na Eurosongu?

Prvi singl i video spot sa albuma kojeg je tragično preminuli makedonski pevač Toše Proeski snimio na engleskom jeziku biće pušteni na ovogodišnjem takmičenju "Eurosong 2008" u beogradskoj Areni.
Međunarodni Fan Club Toše Proeskog pokrenuo je tu inicijativu zahtevajući da ovogodišnji "Eurosong" protekne u znaku pevača čija popularnost ni posle smrti ne jenjava.
Njegov album na engleskom jeziku u završnoj je fazi, pa se nagađa da bi uskoro trebao ugledati svetlo dana.
Kada je otkriveno da je Toše Proeski iz sebe ostavio celi jedan album na engleskom jeziku kojem se trebao probiti na međunarodno tržište, stvorena je ideja da se taj album objavi.
Toše je 2004. godine na "Eurosongu" u Istanbulu predstavljao svoju rodnu Makedoniju sa pesmom "Life is". Na nedavno održanoj "Beoviziji" Toši je posthumno dodeljena nagrada za životno delo što je prva takva nagrada u istoriji tog takmičenja.
Nedavno je sa radom počela i humanitarna fondacija koja nosi njegovo ime, a koja se bavi pomaganjem mladim muzičarima.

19.04.2008.

„Puls“ na kafi kod Tošeta 6. februara ’07. (stare informacije)

…Sam plaćam račune. Svi računi stižu na kućnu adresu. Možda ne sedim po kafićima, ali tih nekoliko minuta koliko provedem u pošti nije strašno. Desi se i da sam na nekom putovanju, pa ne mogu da odem da platim, ali tu su prijatelji koji imaju ključ od stana i kojima ostavim novac. Iskreno se nadam da prave žurke kada nisam tu… – ispričao nam je, između ostalog, Toše.
Naš domaćin nikada ne kuva, hrani se po restoranima:
– Kada sam u Skoplju naručujem hranu iz jednog restorana. Ti ljudi vode računa o mojoj ishrani. Sve namirnice slažu kako bih jeo zdravo. Jedno vreme sam živeo na brzoj hrani i počelo je da mi smeta. Sa druge strane, da budem iskren, svima nam smeta kada se ugojimo neki kilogram, to utiče na raspoloženje. Svaki put kada „nakačim“ neki kilogram, nerviram se. Zato u restoranu brinu o tome da ne jedem u isto vreme i hleb i krompir i… Možda znam i sam da kuvam, ali nisam probao. Po nečijim instrukcijama, i to ću naučiti u životu…
Ovo je, između ostalog, ispričao Toše Proeski kada je ugostio redakciju „Pulsa“ u svom domu u Skoplju, neposredno pred veliki koncert u Beogradskoj areni. Tekst je izašao u 49. broju „Pulsa“, a naslov intervjua bio je „Tošetov raj na zemlji“.

19.04.2008.

U kakvom je sećanju ostao novinarima

 Novinarka Sonja Vučićević i fotograf Zoran Lončarević proveli su, neplanirano, ceo jedan dan sa Tošetom u februaru ove godine...
– Trebalo je da u dogovoru s njim napravimo rubriku „Na kafi kod“, pa smo zbog toga otišli u Skoplje. Planirali smo da tamo budemo samo tog dana, kada je Toše imao koncert, ali pošto je bilo malo vremena za intervju, Toše i njegova menadžerka zamolili su nas da ostanemo i sutradan – seća se Sonja Vučićević.
– Trebalo je da uradimo uobičajeni razgovor uz kafu, koji traje dva-tri sata, ali pošto to nije bilo izvodljivo, morali smo da potražimo hotel za sutradan. E, onda je Toše rekao: „Ma, nemate vi šta da brinete, ja ću sve da vam sredim!“ On i Ljiljana insistirali su da nam plate smeštaj! Sutradan smo ceo dan bili zajedno.
Iako umoran od prethodne večeri, Toše je došao u studio čim se probudio.
– Videlo se, čim je ušao, da je pospan i umoran, ali se prema nama ponašao kao da smo mu drugari, a ne novinari. U studiju nam je skuvao kafu, sedeli smo, ćaskali, svirao nam je na gitari. Bio je odlično raspoložen, nasmejan sve vreme. Poželeo je da nam pokaže Skoplje, pa nas je provozao kroz grad, usput nam objašnjavajući gde smo i šta možemo da vidimo, kao pravi vodič. Divno smo se proveli, u kolima smo slušali njegove nove pesme, pa čak i jednu na engleskom. Onda nas je odveo u stan, a sledeći put videli smo se na koncertu u Areni.

19.04.2008.

BISTRIK U SKOPLJU

Domaća etno pevačica Biljana Krstić i njen bend Bistrik svoj prvi koncert u Skoplju održaće 10. maja. Za ovaj muzički događaj u Makedoniji vlada veliko interesovanje, a Krstićeva će nastupiti u Univerzal sali. U makedonskim medijima već nadugačko i naširoko pišu o ovom događaju, napominjući da je Bilja sa Bistrikom ostvarila oko dve stotine koncerata van granica Srbije, i podsećaju na njenu uspešnu saradnju sa makedonskom pevačkom ikonom Tošetom Proeskim. Naime, Bilja je tragično nastradalom pevaču bila gost na albumu „Božilak“.

18.04.2008.

Antonija Šola pjevat če na Eurosongu u čast Toši

Toše Proeski je 2004. godine predstavljao Makedoniju na Eurosongu s pjesmom "Life is". Bio je i prvi pobjednik Beovizije s hitom "Čija si".
Radio Televizija Srbije osim što će ovogodišnji Eurosong posvetiti tragično preminulom pjevaču pozvat će sve poznate glazbenike koji su s njim surađivali da otpjevaju njegove pjesme.
Tako će osim Željka Joksimovića koji će ujedno i voditi Eurosong pjevati i Anja Rupel iz Slovenije, Usnija Redžepova te Antonija Šola koja je s Tošetom otpjevala pjesmu "Volim osmijeh tvoj".
Proeski je ujedno i prvi pobjednik Beovizije koji je nekad bio glazbeni festival da bi se kasnije na njemu birala pjesma koja predstavlja Srbiju na Eurosongu. Te 2003. godine Toše je odnio pobjedu s pjesmom "Čija si" koja je bila veliki hit.
Kako je iza njega ostao jedan neobjavljeni album na engleskom jeziku koji je bio namijenjen inozemnom tržištu na Eurosongu će premijerno biti pušten i prvi singl s tog albuma. Toše Proeski nedavno je u Hrvatskoj proglašen najboljim pjevačem, nominiran je i za Porina, a s radom je počela i zaklada koja nosi njegovo ime, a cilj joj je pomaganje mladim glazbenicima.

18.04.2008.

ZABORAVLJEN?

Pokojnom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom Hrvati oduzeli nominacije za muzičku nagradu Porin.
Makedonska pop ikona Toše Proeski bio je nominovan za Porinovu nagradu u nekoliko kategorija: album godine, pesmu godine, duet godine, aranžman godine, snimak godine i produkciju godine, pišu hrvatski mediji. Međutim, Upravni odbor diskografske nagrade Porin odlučio je da tragično preminulog pevača Tošeta Proeskog izbaci iz većine nominacija i uvrsti ga samo u konkurenciju za najbolji strani album godine.
Samo nekoliko dana nakon pogibije Toše Proeski prebačen je s domaće na stranu top-listu hrvatske diskografije premda je deo njegovog poslednjeg albuma rađen u hrvatskoj produkciji.
Inače, za hrvatski Porin mogu se takmičiti samo državljani Hrvatske. Toše je Makedonac i može se takmičiti samo u inostranim kategorijama, i zato je njegov poslednji album „Igra bez granica“ nominovan u stranoj kategoriji, obrazložili su organizatori te manifestacije.
Tim saradnika pokojnog pevača na čelu s producentom Miroslavom D. Rusom iz „Hit rekordsa“ zasad nema komentar, ali se ipak obratio Tošetovim fanovima i rekao:
- Želeo bih da znate da sam učinio sve što sam mogao kako bi nepravda koja je još u startu bila vidljiva na kraju bila što manja. Po svemu sudeći, u tome nisam uspeo.
Inače, odlukom Upravnog odbora Porina, Toše je završio sa nominacijama za najbolju pesmu, aranžman i strani album godine, ali ni u jednoj kategoriji nije proglašen pobednikom.

16.04.2008.

Zar je moguce da vrijeme tako brzo prolazi?

Vec je pola godine kako nema naseg Andjela...vrjeme jako brzo prolazi ali bol, rana i tuga ostaju...svi koji smo ga voljeli, koji ga sad volimo i voljet cemo znamo i znat cemo sta je bol i sta je tuga a nasa rana nikad nece nestati, pratit ce nas cijeli zivot dok ne odemo i mi gore kod naseg andjela ako nas Bog prihvati, da bar tamo mozemo uzivati uz njegov glas...

Tvoj glas zauvijek ostat ce uz nas...i tvoje slike ostat ce kao uspomene za najljepse sjecanje.

T O Š E    V O L I M O    T E!!!!!

16.04.2008.

Šest meseci od kada nema Tošeta

U Kruševu je obeleženo šest meseci otkad je život izgubio Toše Proeski, makedonska pop ikona. Pomen je održan u crkvi Uspeće Presvete Bogorodice, a potom su porodica i obožavaoci otišli do groblja Gumenje gde počiva prerano preminula zvezda.
Od mnogobrojnih prisutnih, izdvajamo planinara Ljupča Jovanova, koji je prepešačio 150 kilometara da bi došao na grob umetnika koga je izuzetno poštovao. Inače, kolika je popularnost Tošeta Proeskog najbolje potvrđuje podatak da se, pored postojeća dva, gradi i treći hotel da bi mogli da se prihvate svi hodočasnici ovog novog makedonskog svetog mesta. Svakog dana stiže desetak autobusa… Nekom će zvučati neverovatno, ali ne dolaze samo Makedonci. Sudeći po porukama koje se ostavljaju na grobu, pored fanova iz bivše velike Juge, posetioci su i iz Bugarske, Turske, Albanije, pa čak i SAD. Iako je Kruševo zimski centar, nikad nije imalo ovoliko turista. Samim tim i njegova kuća u ulici Tome Nikle, kao i dom njegovih roditelja u blizini, postali su spomen-kuće koje dnevno poseti i hiljadu ljudi.

 

16.04.2008.

Maajki bez domovnice dali kipiće, a Toši ni nominacije

Toše Proeski ostao je bez triju nominacija za Porina jer je stranac. Ni Edo Maajka nema državljanstvo, ali za njega ne vrijede isti kriteriji.
Tošu smo predložili za devet nominacija. Upravni odbor ga je stavljao pa izbacivao, da bi na kraju Proeski završio bez ijedne nominacije. Vratili su ga u tri nominacije u koje može ući kao strani državljanin, kaže Kristina Krajna iz Hit Recordsa, za koji je Toše izdao album” Igra bez granica”. Tako su Tošu, koji je snimio album u Hrvatskoj s našim kompozitorima i producentima, nominirali za najbolji strani album s Norah Jones i Bruceom Springsteenom. Nominirali su ga i za pjesmu godine te aranžman.
Edo Maajka također nema hrvatsko državljanstvo. Ipak, 2003. dobio je Porina za novoga hrvatskog izvođača, a dvije godine poslije dobio je još dvije nagrade.
- To su bila turbulentna, ratna vremena. Priznavali smo i samo hrvatsku domovnicu. Menart je jamčio kako je Edo ima. Nije zabranjeno da nas netko slaže - kaže Zrinko Tutić, jedan od osnivača Porina. To je potvrdio i Siniša Škarica, predsjednik Instituta hrvatske glazbene industrije.
U Menartu su to demantirali rekavši da je Edo snimao u Hrvatskoj, gdje godinama živi, pa su ga odgovorni iz Porina tretirali kao našeg državljanina.

15.04.2008.

OSTVARUJE SE NEDOSANJANI SAN

Pomoć za izgradnju manastira Sveto Preobraženje Hristovo na omiljenom mestu Tošeta Proeskog u njegovom rodnom Kruševu počinje da pristiže. Začetnik ideje o građenju ovog Božjeg hrama Ilija Psaltirov kaže da su porodica tragično nastradalog pevača i odbor za izgradnju manastira slučajno došli do donatora iz Australije. Tako je dosad sakupljeno 33.000 australijskih dolara. Sredstva će biti iskorišćena za završetak fresaka i izgradnju krsta visokog 33 metra. Baš po zamisli pokojnog Tošeta, jer je želeo da dimenzije krsta asociraju na godine koje je Isus imao kada je stradao. Radovi se nastavljaju, pa će san tragično nastradalog momka biti ispunjen zahvaljujući dobrim ljudima iz celog sveta.

13.04.2008.

Angelu

Lesno na onoj
onoj sto zaminuva proaga vreme
ama vo mene bolkata ne stivnuva
dusava moja od tebe se prostuva
ke svenat rozi I presusat solzi
no srce ne zaborava

Angelu dali si sam
koj mi te zema da znam
bez tebe jas propagam bez tebe ne mozam
angelu nokeska sme dalecni ko zvezdite
vo mene bolka e se angelu bez tebe
bez tebe

I ke go pomnam glasot tvoj I nasmevka
ocite dragi topli I blagi za nadez I za uteha
ti bi mi rekol kreni glava visoko
toj sto go nema zivee vecno
stom ti e vo srceto

Angelu dali si sam
koj mi te zema da znam
bez tebe jas propagam bez tebe ne mozam
angelu nokeska sme dalecni ko zvezdite
vo mene bolka e se angelu bez tebe
bez tebe

13.04.2008.

Antonija Šola

Poznata hrvatska glumica, tekstopisac i pjevačica.
Poznata po ulogi Tine Bauer u RTL-ovoj sapunici "Zabranjena ljubav". Autorica je teksta za naslovnu špicu te sapunice pod nazivom
Zovem da ti čujem glas. Pisala je pjesme za Tonija Cetinskog i
Tošu Proeskog. Nastupa na Dori 2007 sa pjesmom Neka bude zauvijek s kojom prolazi nezapaženo. Ali već godinu dana kasnije 2008. godine pjesma Gdje je srce tu je dom biva proglašenom 2. najboljom na Dori s jednakim brojem osvojenih glasova kao i pobjednička pjesma ali manjem broja glasova od stručnog žirija radi čega je i bila druga a ne prva.
Apsolventica je na Hrvatskim studijima, smjer sociologija.
Inače se jako ističe po humanitarnom radu na svim mogućim poljima te je dobila kao vrlo mlada nagradu za humanost "Majka Tereza". To priznanje prikazuje da je Antonija ne samo fizički atraktivna po izgledu već i jako dobra i kvalitetna osoba sa puno pozitivnih osobina koje mnogima mogu služiti kao primjer. 6. veljače 2008. je održana premijera njenog novog video spota za pjesmu
Zabranjena pjesma.
Ekskluzivno zvijezde.info donosi za svoje posjetitelje pjesmu koju pjevaju Antonija Šola i
Danilo Vukčević u RTL-ovoj TV seriji Zabranjena Ljubav pod nazivom Usne na Usne.
Antonija Šola je 2008. godine nastupila na Hrvatskom Radijskom festivalu sa jako dobrom i izražajnom pjesmom
Nebu pod oblak koju je posvetila svom dragom nažalost preminulom prijatelju Toši Proeskom.
-’’Je li pjesma Nebu pod oblak posvećena Toši Proeskom? "Da, ne mogu reći da nije. Nikad nisam javno govorila o tome, no publika je prepoznala", otkrila je Antonija Šola. Na pitanje kako to da se odlučila s takvom pjesmom prijaviti na festival, odgovorila je "Pjesma nije na prvu, no mene Radijski podsjeća na Tošu i zato sam to napravila…’’

Zauvijek Tose Proeski....
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Music
Zauvijek Proeskiboomp3.com

Posjetite i njegovu stranicu Myspace:
http://www.myspace.com/48299832

Tose Proeski - English - (exotic dream)


Tose Proeski - English - (why did you leave)


Tose Proeski - English - (a peice of european truth)


Tose Proeski - English -(when i see you)


Tose Proeski - English - (forgive me)


Tose Proeski - English - (i love you and i hate you)


Tose Proeski - English - (hey blue eyes girl)


Reklame:

Zosto otide


ZAUVIJEK TOSE PROESKI...