Zauvijek Tose Proeski....

Da ga ne zaboravimo i da ostane u nasim srcima... ZAUVIJEK TOSE PROESKI...25.01.1981 - 16.10.2007...R.I.P

03.05.2008.

"Tri dana nakon što je Toše poginuo rekli ste nam - ništa od Porina!"

SURADNICI i prijatelji pokojnog Toše Proeskog ne prestaju brujiti o nepravdi s kojom se glazbena ostavština makedonskog pjevača suočava na ovogodišnjem Porinu. Iako marginaliziran, Porin bez Toše u glavnim kategorijama, a uz nepobitnu činjenicu da je dominirao hrvatskom glazbom u 2007. godini, i dalje vrijeđaju njegove poklonike, ali i autore njegovih hitova. Na press konferenciji odnosu Porina prema Toši usprotivio se Miroslav Rus, autor pjesme "Igra bez granica".
Rus je reagirao na logiku Husa Hasanfendića, koji je, odgovarajući na pitanje zašto Edo Maajka, za razliku od Toše, može biti u hrvatskim nominacijama, rekao: "Edo je u Hrvatskoj počeo stvarati karijeru. Tu se oženio i ostao živjeti". Miroslav Rus nije ostao dužan na Husovo po mnogima nelogično objašnjenje, uz činjenicu da je Toše album u potpunosti snimio s hrvatskim glazbenicima, producentima i izdavačima.
"Postavite jednaka pravila za sve"
"Ako su Edo Maajka i Dino Merlin dobivali Porine, dajte priliku i Toši! Samo tri dana nakon što je Toše poginuo, rekli ste nam da ga ne predlažemo za Porine. Postavite jednaka pravila za sve, pa triput ste mijenjali kategorije u kojima je Toše nominiran", bijesno je Rus odgovorio čelnicima Porina. Činjenica da su Toši izbjegle brojne nominacije koje je po mnogima zaslužio nije ničim opravdana, a čak su i ljudi koji su stvorili nekad respektabilnu dodjelu nagrada priznali kako bi se pravila mogla i morala uskoro mijenjati.
Od višednevnog festivala do TV emisije
Blamaža u slučaju Toše Proeskog nije jedino što muči Organizacijski odbor Porina - nakon što se dodjela diskografskih nagrada nije uspjela udomaćiti ni u jednom od gradova koje je prošla u svojoj neslavnoj povijesti, odlučeno je da će se ove godine održati u HTV-ovom studiju Anton Marti. Čak su i sami organizatori priznali da od Porina "nikad nisu uspjeli napraviti brand", a ove godine potpuno su ga svjesno, opravdani "silom prilika", sveli na televizijsku emisiju.
Sve je više glazbenika, pa čak i višestrukih dobitnika Porina, koji se javno očituju o "truleži diskografske nagrade" - Nina Badrić i Hari Rončević dosad su bili najglasniji, a mnogo je njihovih kolega neslužbeno izrazilo revolt zbog smjera u kojem je otišlo nešto što se nekad nazivalo "hrvatskim Grammyjem".

Zauvijek Tose Proeski....
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Music
Zauvijek Proeskiboomp3.com

Posjetite i njegovu stranicu Myspace:
http://www.myspace.com/48299832

Tose Proeski - English - (exotic dream)


Tose Proeski - English - (why did you leave)


Tose Proeski - English - (a peice of european truth)


Tose Proeski - English -(when i see you)


Tose Proeski - English - (forgive me)


Tose Proeski - English - (i love you and i hate you)


Tose Proeski - English - (hey blue eyes girl)


Reklame:

Zosto otide


ZAUVIJEK TOSE PROESKI...