Zauvijek Tose Proeski....

Da ga ne zaboravimo i da ostane u nasim srcima... ZAUVIJEK TOSE PROESKI...25.01.1981 - 16.10.2007...R.I.P

18.05.2008.

MAKEDONCI U ČAST TOŠETA

Predstavnici Makedonije Tamara Todevska i njene kolege Vrčak i Adrijan (pevačica, reper i etno-denser) održali su prvu probu u „Beogradskoj areni", i tako potvrdili da od makedonskog bankrot-bojkota „Evrosonga" ipak neće biti ništa
Mlađa sestra Tijane Dapčević najavila je sinoć na promotivnoj žurki da će svoj nastup posvetiti sećanju na pokojnog Tošeta Proeskog, kome je na „Pesmi Evrovizije" 2004. pevala prateći vokal.
Tamara je novinarima otpevala verziju pesme „Let me love you" na makedonskom, srpskom i turskom, dok verziju na albanskom jeziku još nije uvežbala.
Koreografiju za nastup Makedonaca osmislio je Klod de Souza iz Nemačke, koji je sarađivao sa Tinom Tarner.

18.05.2008.

Pobedu posvećujem Tošetu

Tamara Todevska, Vrčak i Adrijan, ovogodišnji predstavnici Makedonije na „Evrosongu“, odlučili su da u muzičku Evropu uđu na velika vrata, a publici će se 22. maja, u drugoj polufinalnoj večeri, predstaviti pesmom „Let Me Love You“. Tamara Todevska za „Blic“ govori o tome kako su postali evrovizijski trio, zatim o njihovom nastupu, kao i o očekivanjima, dok je posebnu pažnju posvetila podršci koju dobija od svoje sestre Tijane Dapčević, kao i tragično natradalom Tošetu Proeskom sa kojim je prvi put i nastupila na „Evroviziji“.
Na prekjučerašnjoj probi u „Beogradskoj areni“ u publici su se mogla primetiti lica oduševljenja i podrške, dok su na scenu, uz prve taktove pesme „Let Me Love You“, koja neverovatnom brzinom osvaja slušaoce i tera na igru i one najukočenije, Tamara, Vrčak i Adrijan ulazili kroz velika crno-bela vrata.
- Ceo projekat je veoma dobar, naš nastup, kako će sve izgledati na sceni, kao i koreografija. Imamo mnogo dobru koreografiju i igrače, a i sam Adrijan je odličan igrač, što ste mogli i da primetite na probi. Takođe, on mnogo dobro i peva, a i Vrčak izgleda super. Njih dvojica će na nastupu izgledati kao neki gangsteri iz tridesetih, četrdesetih godina - objašnjava Tamara Todevska i priznaje da je ipak bilo problema u vezi sa materijalnom podrškom i da je njihov dolazak u Beograd bio neizvestan.
- Da, bilo je problema, a ja dva dana pre našeg dolaska u Beograd nisam znala šta ću obući za nastup. Srećom, naletela sam na divnog čoveka i fantastičnog dizajnera Jovana Petrovskog, koji mi je bukvalno za dva dana napravio mnogo dobru i veoma unikatnu haljinu koja će sigurno biti zapažena - kaže uz osmeh Tamara.
Pesma „Let Me Love You“ je brza i veoma pevljiva. Ove godine, među učesnicima, šuška se da je red da pobedi neka brža numera, a Tamara kaže da se nisu zato odlučili na ovakvu pesmu.
- Mislim da nema pravila, „Evrosong“ svaki put zna da iznenadi. Naša pesma jeste pevljiva i već vidimo dobru reakciju kod publike, tako da verujemo u nju i mislim da je dovoljna za dobar rezultat - iskrena je Tamara, deset godina mlađa sestra Tijane Dapčević, kojoj je uspelo nešto što Tijani još uvek nije - da učestvuje na „Evrosongu“. Pitali smo Tamaru da li su se njih dve nadmetale.
- Nikad u životu nije bilo nikakvog rivalstva između Tijane i mene. Iskreno, kada smo se spremali za „Evroviziju“, odnosno za makedonski izbor, ja sam prvo nju pozvala. Rekla sam: „Sestro, da pevamo zajedno?“ Odgovorila mi je: „Pa, ne znam, mislim da ne bih ove godine“. Rekla sam joj: „Dobro, ako nećeš, ja pevam“. I eto šta se desilo. U svakom slučaju, čekamo naših pet minuta.
Tamari ovo nije prvi put da učestvuje na „Evrosongu“, samo što je pre tačno četitri godine ona pevala prateće vokale Tošetu Proeskom. Sinoć je na žurki na kojoj je promovisana makedonska pesma upriličen i čin zahvalnosti i na neki način odata počast preminulom pevaču.
- Dobili smo ekskluzivno pravo da prikažemo nešto što niko do sada nije video. Radi se o dokumentarcu o Tošetovoj internacionalnoj karijeri, koji nam je stigao direktno iz Londona.
Tamara je malo zastala dok su joj se oči u sekundi napunile suzama: „Kako mi je sve ovo čudno što sad ovo pričam. Mnogo mi je krivo što nije doživeo da vidi da ću da učestvujem na ovom takmičenju. Pre nego što smo krenuli ovamo, bila sam u Kruševu, odnela sam Tošetu CD i rekla sam da ću pevati na ‘Evroviziji’. Takođe, rekla sam mu i da znam da će mi on odozgo davati najveću podršku, a u slučaju da pobedimo, tu pobedu posvetićemo upravo njemu“.
Minut glasne ćutnje
Na konferenciji za novinare koju je delegacija Makedonije održala prekjuče u Centru „Sava“, najavivši dokumentarni film o Tošetu Proeskom, šef delegacije Milanka Rašić bila je zatečena kada su je predstavnici stranih medija prekinuli. Naime, Milanka je želela i pokušala da objasni prisutnima ko je bio Toše Proeski i koliko je značio makedonskom narodu. Međutim, izgleda da nikakvo objašnjenje nije bilo potrebno jer su, na sam pomen Tošetovog imena, svi strani novinari ustali i započeli glasan aplauz koji je trajao minut.
Sve o „Evroviziji“ za samo 99 dinara
„Blic“ je za svoje verne čitaoce spremio još jedno iznenađenje - na svim kioscima možete kupiti specijalni dvojezični (srpsko-engleski) magazin o „Evrosongu“ na 116 strana, u punom koloru, u kojem ćete za samo 99 dinara saznati sve o ovogodišnjoj „Evroviziji“. U magazinu možete pročitati intervjue sa svim ovogodišnjim takmičarima, istorijat takmičenja...

18.05.2008.

Ćolić je kasnio četiri sata na grob Toše Proeskog

Čolić je Tošu Proeskog upoznao prije nekoliko godina na koncertu u Skopju. Tada Toše nije bio velika zvjezda, ali je Čola vidio da ima potencijala. 
Točno sedam mjeseci nakon pogibije Toše Proeskog njegov grob u Kruševu posjetio je Zdravko Čolić. Tošu je upoznao prije nekoliko godina na svom koncertu u Skopju. Tada Toše još nije bio velika zvjezda. Čola kaže da je odmah u njemu prepoznao izuzetno talentiranog mladog čovjeka s golemim potencijalom. Otkad je Toše tragično poginuo, Čolić je silno želio posjetiti njegov grob. Nakon što se smjestio u ekskluzivni hotel u Skopju, Čola je krenuo put Kruševa. Ondje su ga čekali Tošini roditelji i sestra Dori. Zdravko je kasnio čak četiri sata. Tošina obitelj i prijatelji kraj groba su ga čekali od 10 do 14 sati. Tada se Čola konačno pojavio u Kruševu. Čim je stigao, otišao je na Tošin grob. Nekoliko je minuta mirno stajao pred velikim Tošinim portretom koji je obitelj postavila pokraj groba. Zapalio je svijeću i položio buket cvijeća. Ubrzo je krenuo natrag za
Skopje kako bi se pripremio za koncert na gradskom trgu. 
TISUĆE FANOVA DOŠLO U KRUŠEVO
Tridesetak autobusa prepunih Tošinih obožavatelja stiglo je u petak u njegovo rodno Kruševo. I nakon sedam mjeseci većina njih se ne može pomiriti da nema njihovog Toše.

18.05.2008.

I Ruslana pjesmu posvetila pokojnom Toši Proeskom

Toše mi je bio drag prijatelj i uvijek će mi nedostajati - rekla je Eurovizijska pobjednica iz 2004., Ukrajinka Ruslana. Na koncertu u Beogradu, dio svoje pjesme “Ples na nebu” posvetila je Toši Proeskom. Ruslana i Toše upoznali su se na pjesmi Eurovizije 2004. u Istanbulu.

Zauvijek Tose Proeski....
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Music
Zauvijek Proeskiboomp3.com

Posjetite i njegovu stranicu Myspace:
http://www.myspace.com/48299832

Tose Proeski - English - (exotic dream)


Tose Proeski - English - (why did you leave)


Tose Proeski - English - (a peice of european truth)


Tose Proeski - English -(when i see you)


Tose Proeski - English - (forgive me)


Tose Proeski - English - (i love you and i hate you)


Tose Proeski - English - (hey blue eyes girl)


Reklame:

Zosto otide


ZAUVIJEK TOSE PROESKI...