Zauvijek Tose Proeski....

Da ga ne zaboravimo i da ostane u nasim srcima... ZAUVIJEK TOSE PROESKI...25.01.1981 - 16.10.2007...R.I.P

31.05.2008.

Problemi nastaju kada se tuži državu

      NAPLATA NESREĆE Istražili smo kolike su i čime su uvjetovane odštete za nesretne slučajeve.
Vijest o tragičnoj smrti makedonskog pjevača Toše Proeskog, koji je kao suvozač poginuo u automobilskoj nesreći na autocesti Zagreb-Lipovac u listopadu prošle godine u samo nekoliko sati obišla je cijeli svijet. Pjevač anđeoskog glasa, kako mu je tepala publika i kritika, humanitarac i borac za dječja prava, u svojoj 26. godini bio je na vrhuncu popularnosti. Tuga i nevjerica nakon nagle smrti Toše Proeskog zavladala je među mnogobrojnim obožavatelja. No, najveća je bol zasigurno ostala u samoj obitelji. Nitko im sina ne može vratiti. Više od šest mjeseci prošlo je od tragične smrti...
Milijun za Tošu
– Paralelno u Makedoniji traje kazneni postupak protiv vozača (u nesreći teže ozlijeđen, op. a.) te u Hrvatskoj postupak za naknadu štete. Tužimo Allianz osiguranje koje je zastupnik osiguravajućeg društva u Makedoniji, koje je osiguravalo kobno vozilo. Od njih potražujemo milijun i sto tisuća kuna.
Čekamo da se Allianz izjasni, no ispod milijun kuna odštete nećemo pristati – kazao nam je Krešimir Škarica, odvjetnik obitelji Proeski.
Potaknuti i nedavnom presudom u kojoj su milijunske novčane odštete dobile obitelji tragično stradalih vatrogasaca na Kornatu, od odvjetnika Škarice i obitelji čiji su članovi stradali pokušali smo doznati kolika je i čime je uvjetovana cijena ljudskog života u Hrvatskoj. Jer, uobičajeno je da, osim kaznenih progona prema odgovornima za nečiju smrt ili invalidnost, obitelji od krivaca traže i novčane odštete.
– Okolnosti tragedije utvrđuju se saslušanjem sudionika, prometnim i medicinskim vještačenjem te očevidom s mjesta događaja. Orijentacijski kriteriji za utvrđivanje odštete proizlaze iz općeg zdravstvenog stanja, dobi stradale osobe, troškovima liječenja, smanjenom životnom aktivnošću i poslovnom perspektivom onoga tko je tragediju preživio, a nije ju sam izazvao. Kad je riječ o odšteti za smrtni slučaj novac se isplaćuje za duševnu bol, pretrpljeni strah i bol obitelji, troškovi pogreba, novčani dodatak za djecu do punoljetnosti... – objašnjava Škarica.
Ipak, kada obitelji tuže državu, nastaju problemi. Potvrđuje to slučaj Miroslava Maškarina, kojemu su liječnici u srpnju 2006. godine u KBC-u Rijeka nakon “rutinske” operacije slijepog crijeva amputirali nogu. Iako je nalaz povjerenstva zagrebačkog Medicinskog fakulteta pokazao da se radilo o liječničkoj pogrešci, Državno odvjetništvo i KBC Rijeka još uvijek utvrđuju odgovornost liječnika.  

Zauvijek Tose Proeski....
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Music
Zauvijek Proeskiboomp3.com

Posjetite i njegovu stranicu Myspace:
http://www.myspace.com/48299832

Tose Proeski - English - (exotic dream)


Tose Proeski - English - (why did you leave)


Tose Proeski - English - (a peice of european truth)


Tose Proeski - English -(when i see you)


Tose Proeski - English - (forgive me)


Tose Proeski - English - (i love you and i hate you)


Tose Proeski - English - (hey blue eyes girl)


Reklame:

Zosto otide


ZAUVIJEK TOSE PROESKI...