Zauvijek Tose Proeski....

Da ga ne zaboravimo i da ostane u nasim srcima... ZAUVIJEK TOSE PROESKI...25.01.1981 - 16.10.2007...R.I.P

10.06.2008.

Kasni izgradnja spomen-kuće Tošeta Proeskog - Stop zbog barake

Izgradnja spomen-kuće Tošeta Proeskog na Gumenju iznad Kruševa, u kojoj je pokojni pevač za života nameravao da otvori muzički studio, dovedena je u pitanje zato što vlasnik tog objekta traži da mu se isplati 105.000 evra.
Pece Panovski, biznismen iz Bitolja i vlasnik pomenute barake, nekadašnjeg motela „Montana“, kaže da nije krivac što se kasni sa izgradnjom spomen-kuće. On objašnjava da se kao Tošetov prijatelj prvi složio sa idejom da se u toj baraci izgradi spomen- kuća u njegovu čast. Međutim, nakon procene objekta, koji vredi 150.000 evra, on je zatražio da mu se isplati 70 odsto te sume, zato što je dosad izgubio priličnu svotu novca zbog nerealizovanog biznisa koji je tu planirao da započne.
- Objekat sam kupio zbog biznisa, a ne zbog prodaje. Složio sam se da ga ustupim za određenu nadoknadu. Samo tražim da se poštuje i pošteno plati ono što je moje - kaže Panovski.
U međuvremenu, građani Kruševa počeli su sa prikupljanjem potpisa sa ciljem da se što pre reše imovinsko-pravni odnosi sa vlasnikom spornog objekta i konačno počne izgradnja. Peticija će biti predata institucijama na lokalnom i nacionalnom nivou.

10.06.2008.

Može li Toše Proeski posthumno ostvariti svjetsku karijeru?

U SKLOPU Hrvatskog radijskog festivala u Opatiji je premijerno prikazan spot za pjesmu "The Hardest Thing", prvi singl s albuma kojeg je Toše Proeski snimio za inozemno tržište. Spot je sastavljen od kadrova snimljenih na Jamajci 2006. godine, u vrijeme dok je Toše snimao album i pregovarao o velikoj svjetskoj karijeri, koju su mu garantirali poznati producenti i menadžeri, uključujući Andyja Wrighta, koji je u više navrata surađivao s grupom Simply Red.
"Andy je želio upoznati Tošu, njegov temperament i dušu kako bi mogao točno odrediti tip glazbe koji mu odgovara. Tad je Brian Taylor došao na ideju da svi odemo kod njegova oca na Jamajku. U studiju Palma Tylera, koji je bio gitarist slavnog Boba Marleya, Toše i Andy satima su razrađivali ideje za aranžmane. Boravak na Jamajci za Tošu je bio poput realityja. Kamera ga je posvuda pratila. Snimljene su stotine sati materijala", rekla je o spotu Ljiljana Petrović, Tošina bivša menadžerica koja je u Opatiji u njegovo ime primila dijamantnu ploču zahvaljujući nakladama koje je postigao u Hrvatskoj.
Obožavatelji i dalje revni
Uz brojne detalje o spotu i pjesmi, javnosti još uvijek nije poznato kad će Tošin engleski album biti na tržištu niti kakva će ga medijska kampanja pratiti. Ipak, za njegovu glazbu još uvijek ima zainteresiranih, u što su se mogli uvjeriti prisutni na finalu HRF-a - u Opatiju je stigao autobus s nekoliko desetaka njegovih obožavatelja iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a isti su ti fanovi nekoliko dana prije ispred zgrade HRT-a protestirali jer su mu čelnici Porina, s obzirom da nije imao hrvatsko državljanstvo, odlučili uskratiti brojne nominacije.

Zauvijek Tose Proeski....
<< 06/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Music
Zauvijek Proeskiboomp3.com

Posjetite i njegovu stranicu Myspace:
http://www.myspace.com/48299832

Tose Proeski - English - (exotic dream)


Tose Proeski - English - (why did you leave)


Tose Proeski - English - (a peice of european truth)


Tose Proeski - English -(when i see you)


Tose Proeski - English - (forgive me)


Tose Proeski - English - (i love you and i hate you)


Tose Proeski - English - (hey blue eyes girl)


Reklame:

Zosto otide


ZAUVIJEK TOSE PROESKI...