beats by dre cheap

Samo jedan kipić za Proeskog

Zvijezde na 15. dodjeli najprestižnije diskografske nagrade "Porin" u Hrvatskoj su TBF, koji su s albumom "Galerija Tutnplok", među šest kipića, preuzeli i onaj za najbolji album, najbolju izvedbu grupe s vokalom za pjesmu "Smak svita", koja je ujedno i najbolji videospot. Gubitnici ovogodišnjeg "Porina" su "Jinxi" koji s najviše nominacija nisu osvojili nijedan kipić. Tamara Obrovac dobila je "Porina" za najbolju žensku izvedbu numere "Ča je život vengo fantažija", kao i za vokalnu saradnju.
"Porin" za najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao je Jacques Houdeku, a kipić je odlučio podijeliti s poginulim Tošom Proeskim, za kojeg je kazao kako mu je bio jedini pjevački uzor. Tragično preminuli makedonski slavuj posmrtno je dobio "Porina" i za pjesmu godine, a kipić je, vidno ganut, preuzeo autor pobjedničke numere "Igra bez granica" Miroslav Rus.
- Rasplakao sam se kada sam vidio transparent fanova s natpisom "Toše, mi smo tvoj Porin". Ovaj Porin nosim kući i sjećat će me na najboljeg prijatelja Tošu. Da je živ, skupili bismo još mnogo Porina - rekao je Rus.
Članovi benda "Hladno pivo" preuzeli su nagradu za najbolji rok album "Knjigu žalbe", dok najbolji pop album godine ima Neno Belan "Rijeka snova". Porina za životno djelo dobio je Zvonko Špišić i Nikša Bareza.
Ogorčeni fanovi bojkotirali dodjelu
Članovi fan kluba Toše Proeskog su se uoči same dodjele Porina okupili ispred zgrade Hrvatske radio-televizije kako bi ponovo ukazali na veliku nepravdu, po nekima i sramotu, koju su organizatori nanijeli ovom pjevaču.
- Ovo je sve što želimo poručiti javnosti - rekli su kratko, a naišli su na podršku brojnih učesnika "Porina", koji smatraju kako je Proeski nepravedno ignoriran i to u godini kada je ostvario najveće uspjehe i bez konkurencije bio najizvođeniji muzičar u Hrvatskoj.
Makedonskom pjevaču nominacije su izmakle, jer, kako kažu organizatori, nije imao hrvatsko državljanstvo.

Zauvijek Tose Proeski....
http://zauvijekproeski.blogger.ba
14/05/2008 15:42