beats by dre cheap

Pobedu posvećujem Tošetu

Tamara Todevska, Vrčak i Adrijan, ovogodišnji predstavnici Makedonije na „Evrosongu“, odlučili su da u muzičku Evropu uđu na velika vrata, a publici će se 22. maja, u drugoj polufinalnoj večeri, predstaviti pesmom „Let Me Love You“. Tamara Todevska za „Blic“ govori o tome kako su postali evrovizijski trio, zatim o njihovom nastupu, kao i o očekivanjima, dok je posebnu pažnju posvetila podršci koju dobija od svoje sestre Tijane Dapčević, kao i tragično natradalom Tošetu Proeskom sa kojim je prvi put i nastupila na „Evroviziji“.
Na prekjučerašnjoj probi u „Beogradskoj areni“ u publici su se mogla primetiti lica oduševljenja i podrške, dok su na scenu, uz prve taktove pesme „Let Me Love You“, koja neverovatnom brzinom osvaja slušaoce i tera na igru i one najukočenije, Tamara, Vrčak i Adrijan ulazili kroz velika crno-bela vrata.
- Ceo projekat je veoma dobar, naš nastup, kako će sve izgledati na sceni, kao i koreografija. Imamo mnogo dobru koreografiju i igrače, a i sam Adrijan je odličan igrač, što ste mogli i da primetite na probi. Takođe, on mnogo dobro i peva, a i Vrčak izgleda super. Njih dvojica će na nastupu izgledati kao neki gangsteri iz tridesetih, četrdesetih godina - objašnjava Tamara Todevska i priznaje da je ipak bilo problema u vezi sa materijalnom podrškom i da je njihov dolazak u Beograd bio neizvestan.
- Da, bilo je problema, a ja dva dana pre našeg dolaska u Beograd nisam znala šta ću obući za nastup. Srećom, naletela sam na divnog čoveka i fantastičnog dizajnera Jovana Petrovskog, koji mi je bukvalno za dva dana napravio mnogo dobru i veoma unikatnu haljinu koja će sigurno biti zapažena - kaže uz osmeh Tamara.
Pesma „Let Me Love You“ je brza i veoma pevljiva. Ove godine, među učesnicima, šuška se da je red da pobedi neka brža numera, a Tamara kaže da se nisu zato odlučili na ovakvu pesmu.
- Mislim da nema pravila, „Evrosong“ svaki put zna da iznenadi. Naša pesma jeste pevljiva i već vidimo dobru reakciju kod publike, tako da verujemo u nju i mislim da je dovoljna za dobar rezultat - iskrena je Tamara, deset godina mlađa sestra Tijane Dapčević, kojoj je uspelo nešto što Tijani još uvek nije - da učestvuje na „Evrosongu“. Pitali smo Tamaru da li su se njih dve nadmetale.
- Nikad u životu nije bilo nikakvog rivalstva između Tijane i mene. Iskreno, kada smo se spremali za „Evroviziju“, odnosno za makedonski izbor, ja sam prvo nju pozvala. Rekla sam: „Sestro, da pevamo zajedno?“ Odgovorila mi je: „Pa, ne znam, mislim da ne bih ove godine“. Rekla sam joj: „Dobro, ako nećeš, ja pevam“. I eto šta se desilo. U svakom slučaju, čekamo naših pet minuta.
Tamari ovo nije prvi put da učestvuje na „Evrosongu“, samo što je pre tačno četitri godine ona pevala prateće vokale Tošetu Proeskom. Sinoć je na žurki na kojoj je promovisana makedonska pesma upriličen i čin zahvalnosti i na neki način odata počast preminulom pevaču.
- Dobili smo ekskluzivno pravo da prikažemo nešto što niko do sada nije video. Radi se o dokumentarcu o Tošetovoj internacionalnoj karijeri, koji nam je stigao direktno iz Londona.
Tamara je malo zastala dok su joj se oči u sekundi napunile suzama: „Kako mi je sve ovo čudno što sad ovo pričam. Mnogo mi je krivo što nije doživeo da vidi da ću da učestvujem na ovom takmičenju. Pre nego što smo krenuli ovamo, bila sam u Kruševu, odnela sam Tošetu CD i rekla sam da ću pevati na ‘Evroviziji’. Takođe, rekla sam mu i da znam da će mi on odozgo davati najveću podršku, a u slučaju da pobedimo, tu pobedu posvetićemo upravo njemu“.
Minut glasne ćutnje
Na konferenciji za novinare koju je delegacija Makedonije održala prekjuče u Centru „Sava“, najavivši dokumentarni film o Tošetu Proeskom, šef delegacije Milanka Rašić bila je zatečena kada su je predstavnici stranih medija prekinuli. Naime, Milanka je želela i pokušala da objasni prisutnima ko je bio Toše Proeski i koliko je značio makedonskom narodu. Međutim, izgleda da nikakvo objašnjenje nije bilo potrebno jer su, na sam pomen Tošetovog imena, svi strani novinari ustali i započeli glasan aplauz koji je trajao minut.
Sve o „Evroviziji“ za samo 99 dinara
„Blic“ je za svoje verne čitaoce spremio još jedno iznenađenje - na svim kioscima možete kupiti specijalni dvojezični (srpsko-engleski) magazin o „Evrosongu“ na 116 strana, u punom koloru, u kojem ćete za samo 99 dinara saznati sve o ovogodišnjoj „Evroviziji“. U magazinu možete pročitati intervjue sa svim ovogodišnjim takmičarima, istorijat takmičenja...

Zauvijek Tose Proeski....
http://zauvijekproeski.blogger.ba
18/05/2008 18:47