Menedzerica utajila 45 tisuca eura

Nacional.hr je došao u posjed dokumenta koji dokazuje nelegalne radnje koje je činila Ljiljana Petrović, menadžerica tragično stradalog makedonskog pjevača Toše Proeskog, prilikom ugovaranja njegovih pjevačkih nastupa.
Radi se u ugovoru o novogodišnjem nastupu sklopljenom s crnogorskim hotel
skim poduzećem Budvanska rivijera, inače u vlasništvu bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića. Prema ugovoru, Toše je za dva jednosatna nastupa trebao biti plaćen 45 tisuća eura.
Ugovor je u njegovo ime potpisala Ljiljana Petrović, a u ime Budvanske rivijere Vule Tomašević. Ipak, novac nije bio isplaćen na ime Petrovićkine producentske kuće Final cut, već na privatni račun u Procredit banci.
Honorar za nastup isplaćeni su na privatni račun Ljiljane Petrović (klikni na sliku za veći prikaz)Time je izbjegnuto plaćanje poreza na Tošeov honorar, ali i mogućnost da makedonske vlasti izvrše ovrhu nad novcem zbog činjenice da je producentska kuća Ljiljane Petrović trenutno u stečaju i državi duguje oko 180 tisuća eura poreza.
Nedavno je stečajni upravitelj te tvrtke od države zatražio da se taj dug otpiše, s obzirom da ga tvrtka i njezina stopostotna vlasnica Ljljana Petrović ne mogu vratiti, a Toše je posthumno proglašen zaslužnim građaninom.
Ugovor je u umjesto Toše Proeskog potpisala Ljiljana Petrović (klikni na sliku za veći prikaz)Ovaj dokument nedvojbeno pokazuje kako Ljiljana Petrović ima novaca, ali je on skriven po njezinim privatnim bankovnim računima. Također, iz ovog se ugovora može zaključiti kako je uobičajeni način poslovanja Ljiljane Petrović bio takav da se Tošini honorari isplaćuju na privatne račune kako bi se izbjeglo plaćanje poreza.
U trenutku kad se u Makedoniji vodi borba za ostavštinu ovog popularnog pjevača državne bi institucije trebale istražiti kojim se sve računima koristila Ljiljana Petrović i koliko se na njima nalazi novaca. Također, praksa da Ljiljana Petrović potpisuje ugovore kao opunomoćenik Toše Proeskog, na temelju svog potpisa je s pravne strane vrlo upitna. Kao što je vidljivo iz ugovora ona je svojim potpisom sebe opunomoćila da zastupa Tošu.
U cijelom slučaju također treba ispitati i ulogu Budvanske rivijere koja je pristala potpisati ugovor i isplatiti goleme novce pod tako netransparentnim uvjetima.
Budvanska rivijera je u svom dopisu objavila da je Toše Proeski pismeno ovlastio Ljiljanu Petrović da u njegovo ime potpiše ugovor sa Budvanskom rivijerom te da se dotični dokument nalazi u njihovoj dokumentaciji.

zauvijekproeski
Blogger za naseg ANDJELA...da ga ne zaboravimo... TOSE VOLIMO TE...

Komentariši