Kasni izgradnja spomen-kuće Tošeta Proeskog – Stop zbog barake

Izgradnja spomen-kuće Tošeta Proeskog na Gumenju iznad Kruševa, u kojoj je pokojni pevač za života nameravao da otvori muzički studio, dovedena je u pitanje zato što vlasnik tog objekta traži da mu se isplati 105.000 evra.
Pece Panovski, biznismen iz Bitolja i vlasnik pomenute barake, nekadašnjeg motela „Montana“, kaže da nije krivac što se kasni sa izgradnjom spomen-kuće. On objašnjava da se kao Tošetov prijatelj prvi složio sa idejom da se u toj baraci izgradi spomen- kuća u njegovu čast. Međutim, nakon procene objekta, koji vredi 150.000 evra, on je zatražio da mu se isplati 70 odsto te sume, zato što je dosad izgubio priličnu svotu novca zbog nerealizovanog biznisa koji je tu planirao da započne.
– Objekat sam kupio zbog biznisa, a ne zbog prodaje. Složio sam se da ga ustupim za određenu nadoknadu. Samo tražim da se poštuje i pošteno plati ono što je moje – kaže Panovski.
U međuvremenu, građani Kruševa počeli su sa prikupljanjem potpisa sa ciljem da se što pre reše imovinsko-pravni odnosi sa vlasnikom spornog objekta i konačno počne izgradnja. Peticija će biti predata institucijama na lokalnom i nacionalnom nivou.

zauvijekproeski
Blogger za naseg ANDJELA...da ga ne zaboravimo... TOSE VOLIMO TE...

4 komentara

Komentariši