Preminuli Toše Proeski dobiva ulicu u Skoplju i Zagrebu?

Toše Proeski koji je poginuo 16. listopada 2007. godine na autocesti kod Nove Gradiške trebao bi dobiti svoju ulicu u Skoplju i navodno i u Zagrebu.
Inicijativu za Tošinom ulicom u glavnom makedonskom gradu pokrenulo je cijelo jedno naselje u Skoplju koje želi da se Dječja ulica preimenuje u Ulicu Toše Proeskog. Uz ulicu u naselju bi se izgradio i spomen-park u kojem bi bio postavljen spomenik toj najvećoj makedonskoj zvijezdi. Stanovnici su odabrali baš Dječju ulicu jer je jedna od najvažnijih prometnica u gradu, a i zato što je preminuli Toše obožavao djecu.
Osim Skoplja Toše bi navodno trebao dobiti ulicu i u Zagrebu i to na inicijativu autora hita "Igra bez granica" Miroslava Rusa i Tošinog fun kluba. Gradonačelnik Milan Bandić još nije obavješten o ovoj akciji ali slijedeći tjedan trebali bi mu se uručiti potpisi koji podupiru tu akciju.

zauvijekproeski
Blogger za naseg ANDJELA...da ga ne zaboravimo... TOSE VOLIMO TE...

12 komentara

  1. To je super ideja…..stvarno je to i zasluzio…i sad citam neko je napisao da bi se drzava trebala zvati pod njegovim imenom,a ne samo grad…stvarno bi to bilo dobroo….proslo je godinu i nekoliko mjeseci,a i dalje nenogu da vjerujem da ga nema.VOLIMO TE TOSE!!!:(

Komentariši