Neno Murić snima pjesmu u čast Toši Proeskom

Neno Murić napisao je prije nekoliko godina tekst "Ti si ono najbolje" inspiriran muzičkim stilom Tošeta Proeskog. Inače njih dvojica su se dobro poznavali i nekoliko puta skupa nastupali na festivalima u BiH i Makedoniji.

 
Toše je zaista bio jedan od najboljih vokala na našim prostorima i s pravom je bio uzor svima nama, pogotovo mladjih pjevačima. Međutim nakon tragičnog događaja u kojem je Toše izgubio život, cijeli region bio je u žalosti. Njegova bivša djevojka je tada dala jedan intervju u kojem je govorila o njihovoj ljubavi i posljednjim sms porukama koje joj je Toše poslao. To me duboko dirnulo i ustvari taj intervju je bio inspiracija da napišem ovaj tekst.
 
"Nedavno sam pozvao svog suradnika Azura Jahića i rekao mu da želim pjesmu poput onih koje je u to vrijeme snimao Toše. On me ubrzo pozvao i napravili smo demo pjesme u njegovom studiju, a upravo provodimo finalne radove u našem najboljem studiju "Long Play". Nadam se da će se promocija pjesme uskoro dogoditi", rekao je Neno Murić, te dodao da je ova pjesma svojevrsni poklon svim fanovima Tošeta Proeskog, kojima pripadam i sam Neno.
 
U nastavku pregledajte fotografije napravljene u toku snimanja nove pjesme

azur-neno1 azur-neno

zauvijekproeski
Blogger za naseg ANDJELA...da ga ne zaboravimo... TOSE VOLIMO TE...

Komentariši